Här samlar vi svar på alla tänkbara frågor som kan tänkas komma att dyka upp inför bröllopet. Hittar du inte svaret på din fråga? Maila gärna!

A
Allergier
: Är du allergisk mot något, meddela oss i samband med OSA!
Alkohol: Efter middagen kommer det finnas en bar med dryck till självkostnadspris (obs; kontanter). Alkoholfria alternativ kommer givetvis också finnas för den som önskar det.

B
Barn: Vi har valt att inte skicka ut någon separat inbjudan till barn till vårt bröllop. Har man absolut ingen möjlighet att ordna barnvakt, ser vi dock hellre att man kommer med barn än inte alls. Meddela oss vid OSA i sådana fall. Ammande barn är givetvis välkomna.
Theo kommer självfallet vara med; dels för att vi vill ha honom med på vår stora dag, och dels för att alla våra potentiella barnvakter är med på festen :-).
Boende: Vi tipsar om följande boendealternativ för långväga gäster:
-Villa Thalassa (vandrarhem vid Pålsjö skog, taxiavstånd från festlokalen) www.villathalassa.se, 042-38 06 60
-Marina Plaza (krypavstånd från festlokalen), www.elite.se, 042-19 21 00
-Hotell Helsingborg (fem minuter att gå från festlokalen), www.hotelhelsingborg.se, 042-37 18 00
-Hotell Linnéa (krypavstånd från festlokalen), www.hotell-linnea.se,
042-37 2 400
-Hotell Viking (fem minuter att gå från festlokalen), www.hotellviking.se,
042-14 44 20
Bil underlättar för att ta sig till kyrkan och från kyrkan till festlokalen. Är det någon vill ta sig kollektivt är det tåget från Helsingborg till Påarp som gäller. Se gärna Skånetrafikens hemsida för info. Kommer du med tåget, meddela oss så försöker vi ordna någon som hämtar upp på stationen och kör er till kyrkan. Vi försöker givetvis också lösa så att ni får plats i bil in till stan.

C
Champagne eller någon form av bubbel kommer serveras innan middagen då det kommer finnas tid för mingel.

D
Dans blir det efter middagen. Vi räknar med att alla våra gäster har sina bästa "danseskor" på sig och rockar loss hela kvällen och natten!
Discjockey kommer finnas på plats eftermiddagen.

E
Efternamnet blir Prahl.
Efter bröllopet kommer denna hemsida ligga kvar, och jag kommer lägga in foton från dagen.

F
Fotograf: Vår bröllopsfotograf heter Sofia. Hon kommer porträttfotografera oss före vigseln, fota under vigseln och även lite utanför kyrkan. Här kan ni se hennes fina bröllopsfotografier.
Det är givetvis fritt fram för alla gäster att fotografera så mycket ni orkar under både vigsel och middag. Vill ni sedan bränna foton och skicka till oss på skiva blir vi jätteglada.
Festlokalen kallas för Möllegrändens festvåning och ligger mitt i centrum, ett stenkast från Knutpunkten och Bruksgatan. Vägbeskrivning nedan.

G
Gästlistan kommer ett uppdateras här i takt med att vi får in svar.
Glatt humör räknar vi med att våra gäster tar med sig för att göra vår dag och kväll minnesvärd!

H
Hemsidan har Pernilla snickrat ihop (givetvis) med hjälp av dreamweaver och photoshop. Sidan ser bäst ut i internet explorer 6.0 eller högre och gärna upplösning 1280*1024. Allt är © lycklig.org.
Efter bröllopet kommer vi lägga upp foton från dagen här.
Helsingborg: Vill ni veta något mer om vår stad? Titta på www.helsingborg.se

I
Inbjudningskorten har vi hjälpts åt att tillverka. Pernilla har designat, pysslat i photoshop och Pär har skurit papper och klistrat ;-).

J
Ja får ni höra i kyrkan :-).

K
Klädsel rekommenderas. Gärna Kavaj.
Kyrkan vi har valt att vigas ligger nära vårt hem utanför Helsingborg. Då vi är uppvuxna på olika orter kändes det naturligt att välja att gifta oss i den församling där vi har vårt gemensamma hem. Kyrkan är byggd mellan 1180-1200 och vackert belägen med åkrar och öppna vyer omkring.

L
Linda J
är den av våra gäster som vi till stor del kan tacka för att vi befinner oss där vi är idag! Linda är en barndomsvän till Pär och studievän till Pernilla som på hennes och Pärs gemensamma 20-årsfest för många år sen gjorde en utmärkt match. Tack!
Lycklig.org: Min vanliga hemsida där man kan följa vår dagar.

M
Middagen blir en trerätters meny.
Minnesbok: Det kommer finnas en bok kallad "Bröllopsminne" i festlokalen. Detta är en bok för våra gäster med lite olika uppgifter att fylla i och med möjlighet att skriva en personlig hälsning.

N
Natten
efter bröllopet kommer brudparet tillbringa på hotell i stan.

O
OSA senast 6 juli till pernilla@lycklig.org, alternativt telefonnummer i inbjudan.

P
Parkering
: Utanför kyrkan finns gott om parkeringsplatser.
Parkering inne i stan kan vara något knivigare då festlokalen ligger väldigt centralt. Vi rekommenderar antingen parkeringen uppe på Knutpunkten (ganska dyrt), alternativt parkeringen direkt söder om knutpunkten (lite billigare, sväng in vänster innan Knutpunkten och fortsätt vänster i den lilla rondellen). Det finns även möjlighet att parkera på smågatorna som ligger runt Bruksgatan. Missa inte parkeringsavgiften, det finns ganska många nitiska p-vakter i Helsingborg...
Det finns även möjlighet att parkera på piren utanför Dunkers. Där är det gratis på lördagar efter kl 14, och detta kanske således kan vara ett bra alternativ om man vill parkera bilen över natten? Det tar ungefär 10 minuter att gå till festlokalen från piren.
Presenter kommer vi i mån av tid öppna under kvällen. Presenttips? Se bokstaven Ö :-).

R
Resa
hoppas vi komma iväg på under hösten. Förmodligen blir det Koh Lanta.
Ris är vanligt att man kastar på brudpar som kommer ut ur kyrkan som äkta makar. Helt okej för oss, men gärna "fågelvänligt" ris i sådana fall. Eller nåt helt annat, varför inte konfetti eller såbubblor?

S
Solosång blir det i kyrkan.
Spex, sång eller något annat festligt uppskattas mycket. Anmäl gärna till toastmaster.
Solsken och vackert sensommarväder har vi givetvis förhandsbokat.

T
Toastmaster: Kvällens toastmaster är Fredrik Kilander. Gammal lumparkompis till brudgummen och förmodligen det närmaste man kan komma att vara en familjemedlem utan att vara släkt med brudparet :-). Fredrik kontaktas enklast via mail.
Tal anmäles till toastmaster, antingen i förväg på mail eller innan middagen.
Taxi: www.taxihelsingborg.se, 042-180 200
Tårta blir det givetvis under kvällen. Mamma Prahl ansvarar för denna!

U
Utomhus:
Festlokalen ligger som nämnt ovan i centrala Helsingborg, och ingången som vetter ut mot gatan ska därför hållas stängd och låst under kvällen för att undvika objudna besökare. För de som vill ta lite luft finns den mysiga innergården till Ebbas fik, som ligger i anslutning till festvåningen, att nyttja.

V
Vägbeskrivningar:
Välluv kyrka
ligger ett par kilometer ifrån Påarp, och det är lätt att hitta från motorvägen: Kör av E6:an på avfart Helsingborg södra. Håll mot Ekeby. I den stora rondellen, kör vänster mot Påarp. Kör därefter första höger och man ser kyrkan på höger sida. KARTA HÄR.
Möllegrändens festvåning
ligger på andra våning på Möllegränden 8 i Helsingborg; KARTA HÄR.
Vegetariskt alternativ vid middagen? Meddela vid OSA!

Y
Ytterkläder:
Om vädret tillåter (vilket vi givetvis hoppas) kommer vi hålla brudskålen utomhus. Sensommaren kan dock emellanåt vara lite kylig, så ta gärna med er lämplig klädsel och/eller håll koll på väderleksrapporten :-).

Å
Åkdonet
vi kommer färdas i från kyrkan kommer bli en....

Ä
Älska
varandra i nöd och lust planerar vi att göra. Det är därför vi gifter oss :-).

Ö
Önskelistan är kort och koncis :-). Vi hoppas kunna komma iväg på en Thailandsresa tillsammans med Theo under hösten.
Vill ni ge oss något på vår dag är således vår enda önskan presentkort hos Apollo till denna resa. Var Apollos butiker finns kan man se här. För er som inte har någon Apollobutik i er närhet, går det bra att kontakta Apollos ekonomiavdelning på telefon 08-673 85 30 alternativt på ekonomi@apollo.se Observera att presentkorten måste inhandlas direkt hos Apollo och inte hos någon återförsäljare (typ Ticket eller Resia) för att vi ska kunna använda dem.